EEN APPARTEMENT

met stijl

Met pijn in het hart verkoopt Jérôme zijn lichtrijk appartement, maar het buitenland lonkt.  

De hippe ligging is het eerste wat je overvalt als je de wagen parkeert voor de residentie, gelegen langs het kanaal.

 

Op de erfgoedkundige schoorsteen staat de naam van de residentie te pronken ‘TITAN’.

Jérôme ontvangt ons als een goede gastheer en vergezelt ons naar de vierde verdieping, nadat hij ons eerst  zijn individuele garage aanwees, gelegen net naast de hoofdingang van de residentie.  

“Wat een hip, ruim en lichtrijk appartement met een fantastisch zicht" is het gevoel wat ons meteen overvalt. Ja, hier is duidelijk iemand met smaak voor interieur aan het werk geweest.

HET APPARTEMENT in woorden

De erg ruime leefruimte voelt jong en trendy aan. De zithoek met zijn aangename vierkantsbeleving vloeit mooi over in de eetruimte en de grote open keuken. Eén uniform geheel, maar alles krijgt goed doordacht zijn eigen ruimte. Massief houten schuifdeuren zorgen voor gewenste privacy.

Het salon met de perfecte aansluiting op het vrij ruim terras aan de voorzijde van de residentie met zicht op het kanaal met zijn groenscherm, biedt vele mogelijkheden qua inrichting.

 

Binnen en buiten vloeien perfect in elkaar over. Je kan gerust ook spreken over een doorkijk-appartement want zowel vooraan als achteraan zijn er ramen.  

 

Aan de zijde van de keuken is een kleiner terras, met zicht op het binnenplein met de parkeer-plaatsen en fietsenstalling.   

De masterbedroom heeft zijn eigen bad- en douchecorner.  Strak en clean. Het wit en het warme hout zijn er de basiskleuren.  Daarnaast heeft ze ook een porte-fenêtre met zicht op het kanaal.  Het balkon over de breedte van de kamer is een super tof gegeven.

"De gastenkamer en de dressingkamer zijn gekoppeld aan de doucheruimte.  

  

De dressingruimte, die zijn licht trekt vanuit de leefruimte en het buitenraam, is doordacht ontworpen. Een droom voor elke modieuze man of dame ;-)

De gebruikte materialen zijn duurzaam met oog voor uniformiteit en warmte. De vloerbekleding is over het volledige appartement in een grote 'greige' keramische tegel, gecombineerd met massief houten schrijnwerk, naturel verwerkt. 

De witte keuken met veel opbergruimte is strak uitgevoerd, met oog voor symmetrie.  Het keukeneiland neemt een centrale plaats in.   Er kan ook aan het uiteinde getafeld worden. Als snelle ontbijthoek is het er echt wel aangenaam zitten, vlak naast het terrasje. 

 

Ook op de toestellen en de afwerkings-materialen zoals het composiet werkblad, de ingeslepen uitgietbakken en het kraanwerk werd niet bespaard.  

Het verlichtingsplan is zo opgemaakt dat er geen overload aan lichtpunten is, maar het juiste aantal lumen op de juiste plaats. Domotica is hier ook van toepassing.

Parkeerplaats

CHECK!

Wat met de fiets, moto of wagen?   

 

Er is een private gesloten garage, in te rijden via de Groeningekaai pal naast de inkomdeur.  Daarnaast is er ook een autostaanplaats op het middenplein achteraan de residentie.  De gemeenschappelijk fietsenberging is er voor elke TITAN-bewoner, met een vlotte ontsluiting via een zijpoortje.

HeT APPARTEMENT

in cijfers

 • aantal slaapkamers: 3, waarvan 1 omgebouwd tot dressing
   

 • badkamers: 2, bad- en douchecorner in masterbedroom en afzonderlijk douchekamer naast gastenkamer
   

 • terras 1: 10 m²

 • terras 2 : 4 m² 
   

 • gesloten garage: 1

 • autostaanplaats: 1 

 • EPC: 163 kWh/m²/jaar

 • bewoonbare oppervlakte: 124 m²

 • centrale verwarming op aardgas

 • domoticasysteem

de ligging

van HeT APPARTEMENT

Wonen op de kade van Kanaal Kortrijk-Bossuit, een toffe industriële erfgoedbuurt met residentie ‘Titan’ en de geklasseerde schoorsteen. De sfeer van de arbeidershuizen en industriële panden moet er gelukkig bewaard blijven. De kaai werd genoemd naar de fabriek ‘Groeninghe’, ooit verdeler van verven en textielgarens in de jaren ‘20.

De ligging is erg interessant naar ontsluiting toe.  Net buiten stad Kortrijk is men in een oogwenk bij alle faciliteiten. Met de fiets snel nog even naar ‘t stad of met de wagen vlot de E17 op? Het kan allemaal!

© aangeboden door Henry Houser    -     fotografie door Gerald Van Rafelghem